Kiselo testo koje je mekano i punjeno raznim nadevima, postaće vam jedno od omiljenih jela, ako ga makar jednom probate.
Sastojci:
- 400 ml mleka,
- 100 ml ulja,
- jedna kašika šećera,
- jedna kašika soli,
- deset gr suvog kvasca,
- dva cela jaja,
- 850 +50gr mekog brašna.
Nadev:
Nadeve možete sami da kombinujete i sami osmislite. U ovaj je potrebno staviti 250g sitnog sira sa jejetom i izmutiti a preko gauda sir sa kečapom, šunkaricom, mesom.. Možete da stavite šta god da volite da kombinujete od sastojaka kada je u pitanju testo.
Priprema:
U 150 – 200ml toplog mleka razmutiti šećer, kvasac i kašičicu brašna.
400 gr brašna staviti u posudu pa dodati so i izmešati. Zatim dodajte preostalo mleko i skoro svo ulje, jedno jaje i belance, žumace ostavite za kraj da ga premažete.
Testo umesite tako da ne lepi za ruke, sa 850 gr brašna.
Sa onim ostatkom ulja testo malo premesite i ostavite da raste na toplom mestu jedno sat vremena.
Testo kasnije premesiti ponovo i podeliti na jednake delove, u ovom slučaju podelite na osam delova.
Oblikujte u loptice i ostavite da odstoje još deset minuta.
Razvući svaku lopticu gore – dole.
Na kraju napravite špicast olik i ubijte ivice ka unutra a zatim popunite nadevom.
Ostavite jos 30 minuta tako da odstoji, pa premažite žumacetom i stavite u rernu na 200 stepeni.
Pecite 20 minuta, dok ivice lepo ne porumene.
Prijatno!