Kiselo testo koje je mekano i punjeno raznim nadevima, postaće vam jedno od omiljenih jela, ako ga makar jednom probate.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 400 ml mleka,
- 100 ml ulja,
- jedna kašika šećera,
- jedna kašika soli,
- deset gr suvog kvasca,
- dva cela jaja,
- 850 +50gr mekog brašna.
Nadev:
Nadeve možete sami da kombinujete i sami osmislite. U ovaj je potrebno staviti 250g sitnog sira sa jejetom i izmutiti a preko gauda sir sa kečapom, šunkaricom, mesom.. Možete da stavite šta god da volite da kombinujete od sastojaka kada je u pitanju testo.
Priprema:
U 150 – 200ml toplog mleka razmutiti šećer, kvasac i kašičicu brašna.
400 gr brašna staviti u posudu pa dodati so i izmešati. Zatim dodajte preostalo mleko i skoro svo ulje, jedno jaje i belance, žumace ostavite za kraj da ga premažete.
Testo umesite tako da ne lepi za ruke, sa 850 gr brašna.
Sa onim ostatkom ulja testo malo premesite i ostavite da raste na toplom mestu jedno sat vremena.
Testo kasnije premesiti ponovo i podeliti na jednake delove, u ovom slučaju podelite na osam delova.
Oblikujte u loptice i ostavite da odstoje još deset minuta.
Razvući svaku lopticu gore – dole.
Na kraju napravite špicast olik i ubijte ivice ka unutra a zatim popunite nadevom.
Ostavite jos 30 minuta tako da odstoji, pa premažite žumacetom i stavite u rernu na 200 stepeni.
Pecite 20 minuta, dok ivice lepo ne porumene.
Prijatno!