TRIKOVI za najsočnijU JAGNJETINU bez specifičnog mirisa : Priprema ručka za USKRS treba da počne već DANAS!

Izvor: Ž. T. Vesti 23.04.2022 12:24 0

Na našim prostorima običaj je bio da se priprema isključivo jagnjetina za Uskrs

TRIKOVI za najsočnijU JAGNJETINU bez specifičnog mirisa : Priprema ručka za USKRS treba da počne već DANAS!

Shutterstock

Da bi jagnjetina bila sočna neophodno je da odstoji minimum 8 sati u marinadi. Zato je neophodno da sa pripremom počnete još danas. Ako je jagnjetina starija nekada se savetuje kiseljenje i od dva do tri dana.

Ruzmarin i majčina dušica najbolje se slažu uz jagnjetinu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Za pripremu marinade koristi se stono sirće, balzamiko sirće, limun, vino (crveno i bijelo), razni začini i začinsko bilje, maslinovo ulje, prirodni jogurt. Proporcije su kreirane po ukusu.

Pre mariniranja, obavezno napravite nekoliko uboda sa svake strane, kako bi marinada prodrla dublje u tkiva.

Vreme pečenja zavisi od temperature u rerni. Ali uvek se treba pridržavati pravila: prvo se meso peče na visokoj temperaturi tako da se na površini stvori pržena korica koja "zapečati" sok unutar komada mesa. Zatim se temperatura snizi i meso se dovede do spremnosti.

Jagnjetina - masno meso. Pre pečenja uklanja se deo masnoće, jer upravo on daje mesu onaj specifičan miris koji mnoge odbija. 

Optimalna težina janjećeg buta za pečenje je 2-2,5 kg uključujući kost.

Jagnjeći but sa ruzmarinom

Sastojci:

  • janjeći but - 2,5 kg;
  • ruzmarin - 2 grančice;
  • maslinovo ulje - 50 g;
  • beli luk - 3 čena;
  • koricu limuna.

Način kuhanja

Jagnjeći but se tretira uklanjanjem tetiva i viška masnoće, opere.
Držati u marinadi 8 do deset sati.
Osušite papirnim ubrusom.
Pomešajte ulje sa seckanim belim lukom i koricom. Utrljajte smesu na nogu.
Stavite ga u podmazan kalup i stavite u pećnicu zagrejanu na 220 ° C.
Nakon 30 minuta smanjite temperaturu na 170°C i nastavite da pečete još 1,5-2 sata.
Ostavite meso u rerni 15 minuta, a zatim ga izvadite i narežite na porcije.

 

img
13. 07. 2025 14:59

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!

img
23. 07. 2025 07:26

Elektro – robot iz 30-ih koji je nagovestio svet kakav danas poznajemo

img
24. 07. 2025 02:00

ASMIN DURDŽIĆ ZADAO ŽESTOK UDARAC ANELI! Ahmićeva će doživeti FRAS kada vidi ovo! (FOTO)

img
11. 07. 2025 06:51

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

img
23. 07. 2025 22:50

SVET BRUJI O OVOME! Fon der Lajen: Geopolitičke unakrsne struje su prejake, temelji bezbednosti su klimavi...

img
08. 07. 2025 00:00

MASKOTE PREUZELE EKSPO Veselo međunarodno druženje u Osaki

img
05. 07. 2025 00:00

Togo potvrdio učešće na EXPO 2027

img
16. 07. 2025 00:00

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!

img
03. 07. 2025 09:24

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

img
23. 07. 2025 23:22

NEBESKI SPEKTAKL STIŽU PERSEIDI! Ovo je datum kad će biti najvidljiviji u Srbiji, spremite želje!

img
20. 07. 2025 00:00

SRBIJA NA DLANU, DUNAV U SRCU Ne propustite letnju avanturu koja se pamti do kraja života!

img
24. 07. 2025 00:58

IMALA ODGOVOR: Nakon što je Aneli optužila Enu da je folirant, Čolićeva joj jednim gestom sasula sve u lice (VIDEO)

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
24. 07. 2025 00:30

AU: Gledateljka raskrinkala Aneli, otkrila sve o njenoj prošlosti, a onda je Milan pokazao slike Ahmićeve koje je dobio (VIDEO)

img
14. 07. 2025 00:00

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima

img
23. 07. 2025 08:14

VIŠE OD GENIJA Kako je Marija Kiri pomerila granice i zašto se toga podsećamo baš sada

Komentari (0)