Sastojci:
Jedno pakovanje kora za pitu
125 g maslaca 1 ili 1
dve šolja oraha
ekstrakt vanile
tri šolje šećera
dve šolje vode
Priprema:
Kore podelite na dva jednaka dela.
Jednu polovinu kora pospite sa 1/3 rastopljenog maslaca, a drugu polovinu krupnije samlevenih oraha.
Uvijete dobro u rolat i ponovite proceduru sa drugom korom.
Isecite rolate na zalogaje veličine oko 2-3 cm i poređajte u namazan pleh kao panjiće, vertikalno.
Odozgo pospite sa preostalom 1/3 rastopljenog maslaca. Stavite baklavu da se peče u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobije lepu boju.
Pripremite šećerni sirup sa vanilom, stavite ga da provri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi i prelijte sa njim hladnu baklavu. Pospite baklavu mrvljenim orašastim plodovima odozgo i servirajte nakon što malo odstoji.