Sastojci:
- 400 g kuvane leblebije iz konzerve
- jedna glavica brokolija
- jedno jaje
- 30 g brašna
- 30 g izrendanog sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- jedna kašičica belog luka u prahu
- jedna kašičica suvog peršuna
- So i biber po ukusu
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kada operete brokoli, isitnite na cvetiće a leblebije iscedite iz konzerve i isperite pod mlazom vode. U vreloj vodi ih kuvajte zajedno dva minuta, pa ih dobro ocedite.
Istresite polovinu leblebija i brokolija u činiju i krenite da izgnječite viljuškom, pa dodajte brašno, umućeno jaje, beli luk, peršun, sirće, biber a zatim i ostatak smese.
Sve dobro izmešajte da se sve lepo sjedini.
Pokvasite ruke i oblikujte ćuftice.
U zagrejanom tiganju pržite tri do pet minuta sa strane, dok ne porumene. Nakon što porumene, poslužite ih s omiljenim prilogom ili prelivom.
Prijatno!