Sastojci:
- 400 g kuvane leblebije iz konzerve
- jedna glavica brokolija
- jedno jaje
- 30 g brašna
- 30 g izrendanog sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- jedna kašičica belog luka u prahu
- jedna kašičica suvog peršuna
- So i biber po ukusu
Priprema:
Kada operete brokoli, isitnite na cvetiće a leblebije iscedite iz konzerve i isperite pod mlazom vode. U vreloj vodi ih kuvajte zajedno dva minuta, pa ih dobro ocedite.
Istresite polovinu leblebija i brokolija u činiju i krenite da izgnječite viljuškom, pa dodajte brašno, umućeno jaje, beli luk, peršun, sirće, biber a zatim i ostatak smese.
Sve dobro izmešajte da se sve lepo sjedini.
Pokvasite ruke i oblikujte ćuftice.
U zagrejanom tiganju pržite tri do pet minuta sa strane, dok ne porumene. Nakon što porumene, poslužite ih s omiljenim prilogom ili prelivom.
Prijatno!