Brojne generacije odrasle su na zdenka siru. Možete da ga jedete kao namaz, kao umak ili pohovan. Ovoj salati daje poseban šmek, a koristi se rendan. Ovaj sir ima dugu tradiciju, a svoje prepoznatljivo ime dobio po ćerki jednog od vlasnika fabrike. Po sastojcima oblak salata podseća na mimozu, ali je izdvaja dimljena piletina i čuveni sir.
Obavezno isprobajte jer i ukusom i izgledom ukrasiće vaš svečani sto.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
- 300 g dimljene piletine
- 4 jajeta
- 2 krompira
- 1-2 pakovanja zdenka sir
- mladi luk
- majonez
Priprema
Krompir skuvajte, kao i jaja, pa dovodijte belanca i žumanca. U kalup poređajte rendani krompir, majonez, seckanu dimljenu piletinu, majonez, sitno seckani mladi luk, majonez, rednana žumanca, majonez, rendana belanca, majonez i na kraju rendanu zdenku. Zdenku prethodno dobro ohladite kako biste lakše izrendali.
BONUS VIDEO