Brojne generacije odrasle su na zdenka siru. Možete da ga jedete kao namaz, kao umak ili pohovan. Ovoj salati daje poseban šmek, a koristi se rendan. Ovaj sir ima dugu tradiciju, a svoje prepoznatljivo ime dobio po ćerki jednog od vlasnika fabrike. Po sastojcima oblak salata podseća na mimozu, ali je izdvaja dimljena piletina i čuveni sir.
Obavezno isprobajte jer i ukusom i izgledom ukrasiće vaš svečani sto.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci:
- 300 g dimljene piletine
- 4 jajeta
- 2 krompira
- 1-2 pakovanja zdenka sir
- mladi luk
- majonez
Priprema
Krompir skuvajte, kao i jaja, pa dovodijte belanca i žumanca. U kalup poređajte rendani krompir, majonez, seckanu dimljenu piletinu, majonez, sitno seckani mladi luk, majonez, rednana žumanca, majonez, rendana belanca, majonez i na kraju rendanu zdenku. Zdenku prethodno dobro ohladite kako biste lakše izrendali.
BONUS VIDEO