Međutim, kad jednom naučite da ga spremate na pravi način, ovo jelo će postati sastavni deo vaše trpeze.
- 2 glavice crnog luka
- malo ulja
- 0,5 kg junetine isečene na kockice
- 2 velika krompira
- 1 velika šargarepa
- 450 grama graška
- 2 pune kašičice aleva paprike
- 2 pune kašičice suvog začina
- 0,8 l vode
- 2-3 lovorova lista
- malo mirođije
- dva do tri čena belog luka
- biber
Priprema:
Na ulju prodinstati crni luk. Dodati meso i dinstati još 20-ak minuta uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Dodati alevu papriku i promešati.Dodati šargarepu sečenu na kolutove i malo vode i kuvati 15 minuta. Zatim dodati krompir sečen na kocke i grašak i kuvati još 40 minuta. U međuvremenu ubacite začine, a za kraj ostavite beli luk i mirođiju. Na samom kraju kuvanja dodajte beli luk i kuvajte još dva minuta uz mešanje. Pospite sa malo mirođije.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO