U stvari, ovo čudo je ukusna torta. Ne samo da je impresivno i lepo izgleda, već je i odličnog ukusa. Priprema ovog deserta je veoma jednostavna i svako može da je napravi.
Sladak je, blago kremast i bukvalno se topi u ustima. Kolač je uskršnji hit. Ova šarmantna poslastica je zapravo hladna torta od sira sa kajsijama na dnu biskvita. Ne može biti lakše. I ukusno je.
Sastojci
- 1 pakovanje kora
- 500 g duplo sitnog belog sira (polumasnog ili nemasnog)
- 500 g maskarponea
- 250 ml slatka pavlaka
- 1 žele kocka (na primer sa ukusom grožđa ili limuna)
- 75 g šećera u prahu
- 200 ml vode
- Kompot od 20 konzerviranih kajsija
- 450 ml sirupa od kajsije
- 4 kašičice želatina
Način pripreme:
Stavite sir, šećer i maskarpone u posudu i mikserom mešati. Mešajte dok sastojci ne budu homogeni.
Posebno umutiti slatku pavlaku, pomešati sa smesom od sira da masa dobije lakoću. Kajsije ocediti od sirupa.
Dno kalupa za torte (pravougaone ili kvadratne) stavite koru.
Sipajte sirnu smesu na koru, poravnajte. Pre nego što se smesa stegne, na nju ravnomerno stavite prepolovljene kajsije.
U zagrejanom sirupu od kajsije rastvorite želatin. Pustite da se tečnost malo rashladi pa je prelijte preko kajsije. Stavite u frižider preko noći.
Pre serviranja isecite na kvadrate.
Prijatno!
BONUS VIDEO