Pitate se zašto treba dodati SODUBIKARBONU u šerpicu sa kuvanim JAJIMA? Razlog će vas IZNENADITI

Andrea Orlandić Vesti 11.09.2021 17:25 0

Sigurno ste primetili da neka jaja ljuštite bez problema, a druga, iako su bila u istoj kutiji, praktično gulite satim

Pitate se zašto treba dodati SODUBIKARBONU u šerpicu sa kuvanim JAJIMA? Razlog će vas IZNENADITI

pixabay

Stručnjaci kažu kako su jaja stara između sedam i 10 dana idealna za kuvanje i najlakše ih je oljuštiti. Ali, ako vas i dalje muče onda je najbolje da dok se jaja kuvaju, u vodu dodate i kašičicu sode bikarbone.

Još neki trikovi za savršeno kuvana jaja:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Ako ne znate koliko su jaja stara, najbolje bi bilo da ih stavite u posudu sa vodom i pogledate kako se ponašaju. Ako potonu na stranu (u horizontalnom položaju), znači da su sveža. Ako potonu vertikalno - tada su savršena za kuhanje, ali ako isplivaju onda su stara i treba ih baciti.

Pre nego što se odlučite da skuvate jaja, najbolje bi bilo da ih prvo izvadite iz frižidera i držite na sobnoj temperaturi nekoliko minuta. Naime, ljuska uglavnom puca zbog ekstremne promene u temperaturi.

Ako želite da skuvate savršeno tvrdo kuvano jaje, stavite ga u šerpicu, potom sipajte hladnu vodu. Šerpicu stavite na ringlu i tek tada započnite kuvanje. Šanse za pucanje ljuske tada su minimalne. Ali, ako želite rovito jaje onda odmah u šerpicu sipajte vruću vodu, stavite je na ringlu i kada počne da ključa kašikom polako spuštajte jaje u vodu. Zavisno od veličine jaja, trebaće vam oko tri minuta.

Kada se skuvaju, jaja prvo prebacite u činiju sa hladnom vodom - to pomaže za lakše ljušte, piše "Food Hacks Daily".

img
23. 06. 2025 07:48

SAVRŠEN BEG OD VRUĆINE: Akva parkovi širom Srbije nude osveženje koje se pamti – tobogani, bazeni i lud provod bez kraja!

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

img
12. 06. 2025 13:12

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
09. 06. 2025 09:06

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
28. 06. 2025 08:30

Tamo gde se gRADi uspeh – premijera pod zvezdanim nebom

img
26. 06. 2025 10:28

Telekom Srbija i Njuzmaks osvajaju Evropu!

img
28. 06. 2025 08:15

Italijani otkrili razlog Sinerovog rastanka sa bivšim Novakovim saradnicima

img
28. 06. 2025 08:23

TUGA DO NEBA Mladi fudbaler preminuo posle saobraćajne nesreće, klub objavio tragične vesti

img
28. 06. 2025 07:03

ČELSI SE ODRIČE HEROJA SRBIJE Petrović na korak od dogovora sa velikanom

img
28. 06. 2025 08:15

"Dug jezik" ih koštao – Italijani izneli sav prljav veš iz Sinerovog tima: "Tvoj je red da jedeš g****"

img
28. 06. 2025 08:02

"UVEK SAM IGRAO ZA ISTORIJSKE TIMOVE" Parker još ranije najavio dolazak u Partizan

img
20. 06. 2025 10:20

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

img
28. 06. 2025 08:12

TUGA DO NEBA, MLADI FUDBALER PREMINUO POSLE SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Dve nedelje bio u komi, klub objavio tragičnu vest

img
28. 06. 2025 08:21

KRIZA SA VODOM U SRBIJI Ova mesta ostaju bez kapi, restrikcije uvode u ovom vremenskom periodu

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
16. 06. 2025 08:16

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

Komentari (0)