Pitate se zašto treba dodati SODUBIKARBONU u šerpicu sa kuvanim JAJIMA? Razlog će vas IZNENADITI

Andrea Orlandić Vesti 11.09.2021 17:25 0

Sigurno ste primetili da neka jaja ljuštite bez problema, a druga, iako su bila u istoj kutiji, praktično gulite satim

Pitate se zašto treba dodati SODUBIKARBONU u šerpicu sa kuvanim JAJIMA? Razlog će vas IZNENADITI

pixabay

Stručnjaci kažu kako su jaja stara između sedam i 10 dana idealna za kuvanje i najlakše ih je oljuštiti. Ali, ako vas i dalje muče onda je najbolje da dok se jaja kuvaju, u vodu dodate i kašičicu sode bikarbone.

Još neki trikovi za savršeno kuvana jaja:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Ako ne znate koliko su jaja stara, najbolje bi bilo da ih stavite u posudu sa vodom i pogledate kako se ponašaju. Ako potonu na stranu (u horizontalnom položaju), znači da su sveža. Ako potonu vertikalno - tada su savršena za kuhanje, ali ako isplivaju onda su stara i treba ih baciti.

Pre nego što se odlučite da skuvate jaja, najbolje bi bilo da ih prvo izvadite iz frižidera i držite na sobnoj temperaturi nekoliko minuta. Naime, ljuska uglavnom puca zbog ekstremne promene u temperaturi.

Ako želite da skuvate savršeno tvrdo kuvano jaje, stavite ga u šerpicu, potom sipajte hladnu vodu. Šerpicu stavite na ringlu i tek tada započnite kuvanje. Šanse za pucanje ljuske tada su minimalne. Ali, ako želite rovito jaje onda odmah u šerpicu sipajte vruću vodu, stavite je na ringlu i kada počne da ključa kašikom polako spuštajte jaje u vodu. Zavisno od veličine jaja, trebaće vam oko tri minuta.

Kada se skuvaju, jaja prvo prebacite u činiju sa hladnom vodom - to pomaže za lakše ljušte, piše "Food Hacks Daily".

Komentari (0)