NEĆE biti ŽILAVE: Probajte najbolji TRIK za najmekanije PALAČINKE, niste ih nikada pravili ovako!

Izvor: Naj žena.rs Vesti 17.11.2024 13:06 0

Idealno je vreme za palačinke

NEĆE biti ŽILAVE: Probajte najbolji TRIK za najmekanije PALAČINKE, niste ih nikada pravili ovako!

Pixbay/RitaE

Iako svi baš često pravimo, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

Problem je što najveći broj nas odmah uvbaci u smesu cela jaja, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Postupak:

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg, pa ga dodajte smesi.

3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, neće biti ni žilave ni bezukusne.

Komentari (0)
Loading