Brzinski DORUČAK: Proja je naše TRADICIONALNO jelo, a ovo je savremeni RECEPT sa PRAZILUKOM I BLITVOM

Milica Ognjenović Vesti 08.04.2022 08:00 0

Nema osobe koja ne voli proju još od malih nogu

Brzinski DORUČAK: Proja je naše TRADICIONALNO jelo, a ovo je savremeni RECEPT sa PRAZILUKOM I BLITVOM

Shutterstock

Sastojci

tri jaja

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

jedna čaša od jogurta belog brašna
dve čaše projinog brašna
po jedna čaša jogurta i kisele vode
½ praška za pecivo
jedna kašičica soli
beli deo jednog praziluka
dve veze blitve
300g sira
tri kašike ulja
po jedna kašika, susama, golice i suncokreta

Pripreme:

Prvo isecite praziluk na kolutove i propržite na ulju pet minuta, a blitvu prelite vrelom vodom i ostavite da odstoji deset minuta zatim je izvadite rešetkastom kašikom i isecite. Promešajte obe vrste brašna i praška za pecivo, kiselu vodu, jaja, dodajte jogurt, umućena jaja, praziluk, blitvu, i izgnječen sir. Sve to mutitie dok se ne sjedinji. Podmažite posudu  prečnika 25-30cm pospite polovinu semenki, stavite pripremljenu smesu i odozgo rasporedite ostatak semenki. Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 30-40 minuta i služite toplo.

Prijatno!

 

Komentari (0)