Sastojci
tri jaja
dve čaše projinog brašna
po jedna čaša jogurta i kisele vode
½ praška za pecivo
jedna kašičica soli
beli deo jednog praziluka
dve veze blitve
300g sira
tri kašike ulja
po jedna kašika, susama, golice i suncokreta
Pripreme:
Prvo isecite praziluk na kolutove i propržite na ulju pet minuta, a blitvu prelite vrelom vodom i ostavite da odstoji deset minuta zatim je izvadite rešetkastom kašikom i isecite. Promešajte obe vrste brašna i praška za pecivo, kiselu vodu, jaja, dodajte jogurt, umućena jaja, praziluk, blitvu, i izgnječen sir. Sve to mutitie dok se ne sjedinji. Podmažite posudu prečnika 25-30cm pospite polovinu semenki, stavite pripremljenu smesu i odozgo rasporedite ostatak semenki. Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 30-40 minuta i služite toplo.
Prijatno!