Nije u pitanju klasična čokoladna torta koja vam oduzima sate prilikom pripreme i uključuje komplikovane sastojke, već lagani čokoladni kolač koji se sprema u tiganju, u rerni. Zamislite samo to oduševljenje svoje porodice kada nakon nedeljnog ručna iznesete na sto ovo savršenstvo.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- ½ šolja kakao praha
- 1 i po kašičica praška za pecivo
- ¾ kašičice soli
- ½ šolje mešavine mleka i pavlake za kuvanje
- 4 kašike rastopljenog putera
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 1 šolja tople kafe (po želji kafu zameniti toplom vodom)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Zagrejati rernu do 180 stepeni. Tiganj od livenog gvožđa premazati sprejom protiv lepljenja. U većoj posudi sjediniti beli i smeđi šećer, brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so. U manjoj posudi sjediniti mešavinu mleka i pavlake za kuvanje sa istopljenim puterom i ekstraktom vanile. Dodati mokre sastojke suvim i sve dobro izmešati da se sjedini. Dobijeno testo presuti u pripremljen tiganj i zagladiti.
Šolju tople kafe preliti preko testa, bez mešanja. Tiganj zatim staviti u rernu i peći dok ivice ne počnu da izgledaju hrskavo, s tim da bi sredina kolača trebalo da deluje mekano. U proseku oko 25 minuta. Ostaviti nakon pečenja da se ohladi 10 minuta i dekorisati šećerom u prahu. Po želji dodati kuglu sladoleda ili šlag krem.
BONUS VIDEO