POSNA KAPRI TORTA bez pečenja: Prava brza POSLASTICA koju će OBOŽAVATI svi vaši ukućani

Milica Ognjenović Vesti 28.03.2022 15:18 2

Ova posna kapri torta predivnog je ukusa i odlična kombinacija sastojaka koja se može praviti i kad nije post

posna kapri torta

Printscreen/Youtube

Potrebno je: 

  • četiri puta 16 komada petit keksa, to je nekih 800 gr, jedan red je 16 komada, pa četiri takva reda
  • 300 gr čokolade za kuvanje
  • 6 kašika ulja

Prvi deo fila:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • jedan litar soka od narandže
  • tri pudinga sa ukusom vanile
  • tri kašike šećera
  • 200 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu

Fil drugi deo:

  • jedan litar bistrog soka od narandže il manga
  • četiri pudinga ukusa vanile
  • osam kašika šećera u prahu
  • 250 g margarina

Priprema:

  • Puding i šećer razmutiti sa 200 ml soka a ostatak ostaviti da provri.
  •  
  • Zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusnem, a zatim skloniti sa vatre i prekriti folijom i ostaviti da se hladi. 
  •  
  • Malinama dodati pet kašika šećera i 200 ml vode.
  •  
  • Kada provri, ispasirati pasirkom za krompir i ostavite da vri još nekoliko minuta na jakoj vatri uz mešanje. 
  •  
  • Razmutite puding sa ostatkom šećera i 200 ml vode i zakuvajte u kašu od jagode ili maline.
  •  
  • Kada se smesa zgusne dodajte jos 50 gr margarina i mešajte dok se ne otopi.
  •  
  • Dok čekamo da se filovi ohlade, otopite čokoladu sa uljem i podelite keks i izmešajte da je ređi fil jer treba da se ređa na keks i da ima za sva četiri reda. 
  •  
  • Poslagati prvi red od 16 komada keksa u oblik koji vama odgovara pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.
  •  
  • Ulupati 200 gr margarina sa šećerom u prahu i dodati ohlađen puding pa opet sve umutiti. 
  • Žele posto se stegao umutiti mikserom i otpustiće.
  • Fil od vanile naneti na kek i poslagati preko keksa pa premazati čokoladom. 
  •  
  • Ponavljati postupak dok ne potrošite sve a poslednji red keksa takođe premažite čokoladom. 
  •  
  • U zdavoj hrani imate da kupite posni šlag pa tako i dekorošite ili čokoladom
  • Ostavite ga preko noći da odstoji da bi se keks omekanio. 

Prijatno!

 

 

 

Komentari (2)
Vesna
28.03.2022 17:38

Posno??? / 800 g keksa + /__________________ i masnoca ) 300g cokolade+ /----------------------------- i masnoca ) 2l soka+ / = MNOGO SECERA + 450g margarina ) = Previse svega stetnog i daleko od posnog 3k secera+ / 100g secera + / 8 k secera + /

Marija
29.03.2022 22:53

@Vesna - Е вала и ја исто помислила! Шта је ту посно, па то је отров човече! Здравије је желирати јогурт и павлаку са мало шећера, него оволико маргаринчине и шећера и чоколаде, страхота!