Sremuš ili medveđi luk je izuzetno zdrav, jedan je od najboljih čistača organizma, ima čitav niz blagotvornih i zaštitnih uticaja na organizam, pa je vredan toga da se uvrsti u prolećni jelovnik.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Palačinke se lako prave, a sa maštovitim punjenjem možete dobiti izvanredno predjelo, ili čak glavno jelo.
SASTOJCI:
- 2 jaja
- 2 dl mleka
- 2 dl vode
- 1 veza sremuša
- po ukusu soli i peršunov list
- oko 200 g mekog brašna
ZA NADEV:
- osnovna verzija - feta sir+mileram
- druga verzija - crvena, naranžasta i žuta paprika, dimljenja suva pečenica, kukuruz, feta sir.Priprema
PRIPREMA:

Shutterstock
1. Sremuš operite dobro pod mlazom vode, pa stavite u blender. Po želji dodajte i malo svežeg peršunovog lišća. Dodajte deo od pripremljene količine vode, i dobro izmiksajte. Dobićete zelenu homogenu "čorbicu".
2. U činiji umutite jaja da zapene, dodajte mleko, prethodno izblendiran sremuš sa vodom, brašno i so. Dodajte i preostalu količinu vode, tako da dobijete dovoljno retku smesu, kao za klasične palačinke.
3. Na dobro zagrejanom tiganju pržite tanke palačinke, a pre sipanja smese svaki put pokapajte tiganj sa malo ulja.
4. Za nadev izdrobite feta sir, dodajte mileram i dobro pomešajte. Ukoliko želite nešto bogatiju kombinaciju, propržite malo suvog mesa (dimljena pečenica ili pršut), iseckanog na tanke trakice, dodajte svežu papriku isečenu na rezance i prodinstajte (može i smrznuta, uvek je imam zimi u zalihama), malo kukuruza šećerca iz konzerve i začinite po ukusu. Dodajte i kockice feta sira, pa nadevajte palačinke. Po želji, složite u tepsiju, pospite naribanim sirom i zapecite, toliko da se sir istopi.