Da li su namirnice zdravije ili štetnije ukoliko se konzumiraju sa korom, pitanje oko kojeg se stručnjaci ne slažu. Dok u poslednje vreme sve više slušamo o zdravstvenim benefitima krompira obarenog s ljuskom, kao i višestrukoj koristi kore od banane, ipak postoje i namirnice koje se nikako ne mogu konzumirati sa ljuskom, korom i sl.
Jedna od njih je orah, ali ako bacate ljusku od ovog koštunavog voća, napravićete veliku grešku. Rusi je koriste kao "lek" za probleme sa nesanicom i to veoma uspešno.
Kako se priporema tradicionalni narodni lek za nesanicu od ljuske oraha?
Zapravo, priprema je veoma jednostavna. Dobro opranu ljusku oraha potrebno je samo preliti mlekom vodom i kuvati na tihoj vatri 20-25 minuta. Procedite piće i popijte pre spavanja. Dok izbrojite do deset, utonućete u san.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Ovaj narodni lek se koristi vekovima u Rusiji, što govori o njegovoj efikasnosti. Ako patite od hronične nesanice, pijte ovaj napitak mesec dana i u potpunosti ćete rešiti problem.
Kako se koristi ljuska od oraha za čišćenje krvnih sudova?
Ljuske oraha sadrže i supstance koje pomažu u čišćenju krvnih sudova i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. U narodu postoji i lek protiv ovih problema, a koji se, naravno, priprema od ljuske oraha. Evo šta treba da radite...
Ljuske od 15-20 oraha temeljno operite, osušite, naslažite u veću staklenu teglu i napunite sa 0,75 litara votke. Pokrijte i čuvajte na suvom i tamnom mestu. Nakon dve nedelje procedite, a uzimajte svako veče jednu kašiku pre spavanja kako biste sprečili pojavu krvnih ugrušaka i normalizovali pritisak.

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

IGOR
23.11.2021 20:24KAŽETE KRATKO I JASNO-PROKUVANE LJUSKE IMAJU TOLIKO JODA DA NIGDE NEĆETENAĆI KAO U ŠACI LJUSKI . ČAJ I TO JE DOKAZALA RUSKA DR PROF...HELENA VORKOVA- SVE OSTALO STO PIŠETE -NOVINARSKA MAŠTA DA TEXT BUDE DUŽI- VOZDRA