Zamislite da sav novac koji trebate da potrošite za omekšivač stavite u sa strane u ''štek'' a da sami napravite omekšivač sa sastojcima koje imate kod kuće.
Prednosti prirodnog omekšivača:
- Nema štetne hemikalije kao iz kupovnih omekšivača
- Ne izaziva svrat, bubuljice, iritacije
- Ne šteti vašoj odeći
- Štedi vaše pare
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
100 gr sode bikarbone
800 ml alkoholnog ili jabukovog sirćeta
eterična ulja (lavanda, ruža, eukaliptus) otprilike 20-tak kapi
Priprema
Uzmite veću plastičnu posudu u njoj pomešajte vodu, sirće i soda bikarbonu. Reakcija sastojaka će biti pomalo dramatična, biće penušanja na sve strane pa budite spremni.
Kad se smesa “smiri”, sipajte je u plastičnu bocu koja će biti vaš spremnik za omekšivač.
Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po želji, začepite bocu i dobro protresite.
Pre svakog korišćenja dobro promućkajte i koristite četiri kašike omekšivača na jednu mašinu.