Ubacite ČAČKALICU u vodu u kojoj kuvate JAJA: Savet baka koji ZLATA VREDI, kuvajte od sada bez STRAHA da će se sve razlupati!

Vesti 21.03.2022 14:05 0

Pomoću ovih metoda nećete više imati problem sa polompljenim jajima

Ubacite ČAČKALICU u vodu u kojoj kuvate JAJA: Savet baka koji ZLATA VREDI, kuvajte od sada bez STRAHA da će se sve razlupati!

pixabay

Nema osobe koja ne zna da skuva jaja, samo se ubace u vodu i kroz desetak minuta budu gotova. Mada često se desi da nam neko jaje od prevelike toplote pukne,a kada se to desi, protein curi i vaš obrok neće više biti zdrav kao na početku.

Uz ovaj jednostavan trik, skuvaćete savršeno jaje. 

Možda će vam delovati čudno, ali čačkalice su te koje će sprečiti da se vaš protein iz jaja razlike čak iako malo pukne. Nema objašnjena kako ovo delujem ali su primetili da metoda uvek funkcioniše i da je mnogi profesionalni kulari koriste. 

Dovoljno je da ubacite tri do pet komada zajedno u vodu sa jajima, a nakon što jaja budu ohlađena proverite da li su oštećena.  Ono što je dodatno posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, da bi  jaja imala mesta za plutanje. 

Da bi sprečili dodatno pucanje ljuske dodajte so i sirće dodatno u vodu. 

Komentari (0)
Loading