Sastojci:
- 700 g belog pasulja
- 1 crni luk
- 1 glavicu belog luka
- 1 vezu peršun
- 150 ml ulja
- praziluk
- začini: crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
- 4 kašike prezli
Zaprška:
- 100 ml ulja
- 1 kašika crvene mlevene paprike
Priprema:
Pasulj obavezno potopite veče pre a ujutru ga procedite, a nakon toga dodajte novu vodu, crni luk i sve to zajedno kuvajte. Kada se pasulj ponovo skuva, ostavite ga sa strane da se hladi.
Praziluk iseckajte i stavite u tiganj, a pasulj ispasirajte i dodajte peršun, a zatim začine i sitno seckan beli luk. Na kraju idu prezle da se svi sastoji sjedine i ne da se ćufte ne raspadaju. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i pocedite ga.
Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja, uvaljajte ih u prezle i ređajte po praziluku.
U zagrejano ulje dodajte mlevenu papriku, pa sve dobro promešajte. Sos sipajte pre ćufti, i stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.
Prijatno!