Hilandarske ĆUFTE od pasulja pravićete češće nego što mislite: Idealan posni ručak koji će cela porodica OBOŽAVATI

Milica Ognjenović Vesti 21.03.2022 11:25 0

Nećete uopšte primetiti da u ovom jelu nema mesa!

Hilandarske ĆUFTE od pasulja pravićete češće nego što mislite: Idealan posni ručak koji će cela porodica OBOŽAVATI

Shutterstock

Sastojci:

- 700 g belog pasulja

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

- 1 crni luk

- 1 glavicu belog luka

- 1 vezu peršun

- 150 ml ulja

- praziluk

- začini: crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin

- 4 kašike prezli

Zaprška:

- 100 ml ulja

- 1 kašika crvene mlevene paprike

Priprema:

Pasulj obavezno potopite veče pre a ujutru ga procedite, a nakon toga dodajte novu vodu, crni luk i sve to zajedno kuvajte. Kada se pasulj ponovo skuva, ostavite ga sa strane da se hladi. 
Praziluk iseckajte i stavite u tiganj, a pasulj ispasirajte i dodajte peršun, a zatim začine i sitno seckan beli luk. Na kraju idu prezle da se svi sastoji sjedine i ne da se ćufte ne raspadaju. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i pocedite ga. 

Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja, uvaljajte ih u prezle i ređajte po praziluku.

U zagrejano ulje dodajte mlevenu papriku, pa sve dobro promešajte. Sos sipajte pre ćufti, i stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO

Komentari (0)