Svi prave jednu GREŠKU kad kuvaju grašak: Dodajte OVAJ SASTOJAK i jela će vam biti ukusnija nego ikad pre

M. G. Vesti 16.03.2022 10:30 1

Nutricionisti predlažu potpuno novi recept za pripremu graška!

Svi prave jednu GREŠKU kad kuvaju grašak: Dodajte OVAJ SASTOJAK i jela će vam biti ukusnija nego ikad pre

Pexels

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuvati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate.

Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog. U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti. 

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi. 

Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Želje i pozdravi
19.03.2022 18:33

Pozdravite te nutricioniste koji misle da je kašika šećera dobar dodatak jelu.