U vreme kad nije bio post, imućniji seljaci su, obično, kačamak umakali u istopljen puter ili mast, u kojima je bilo i nadrobljenog sira.
Svi članovi porodice bi „topili“ (umakali) kačamak u taj tiganj. Za vrlo kratko vreme, na ovaj način i veća grudva kačamaka bi bila pojedena.
Sastojci:
1/2 kg kukuruznog brašna,
1 l vode,
prstohvat soli.
2 paprke
200g šampinjona
Priprema:
Stavite litar vode da se kuva, posolite a zatim sipajte pola kilograma bršna. Dok sipate, ne smete da prestanete da mešate da se ne bi stvorile grudve. Kada se sve dobro ukuva na tihoj vatri oko 20 minuta, ostavite malo na toploj ringli da se dodatno ukrčka jos jedno pola sata.
Za to vreme, crni luk iseckajte i prodinstajte na malo vode zajedno sa paprikom i šampinjonima, dok sve to ne omekša, pa malo posolite.
Sipajte prvo kačamak pa preko kašiku pripremljenog crnog luka i povrća. A možete i obrnuto.
Služiti uz kiselo mleko ili jogurt.
Dodatak VIDEO