Recept profesionalnih kuvara za spremanje LOSOSA: Savršen ručak za VREME POSTA, sprema se LAKŠE nego što mislite

M. G. Vesti 15.03.2022 16:05 0

Losos je neverovatno zdrav i koristan za vaše telo, naročito ako ste osoba koja se bavi fitnesom.

Recept profesionalnih kuvara za spremanje LOSOSA: Savršen ručak za VREME POSTA, sprema se LAKŠE nego što mislite

Freepik

Losos u sebi sadrži ogromnu koncentraciju proteina, ali i korisne omega 3 kiseline i zdrave masti koje čine da vaše telo dobije sve potrebne nutrijente koji ga čine zdravim, jakim i izdržljivjim. Sva riba je zdrava i korisna, ali losos je definitivno kralj među ribama, zbog svoje ogromne hranljivosti koju nudi.

Mnogi misle da je priprema lososa teška i komplikovana, ali zapravo, njegovo spremanje je vrlo lako i gotovo je posle samo nekoliko minuta. Najlakši način da pripremite filet lososa jeste u tiganju.

Sastojci:

- 2 losos ili po izboru

- morska so

- biber

- maslinovo ulje

- biljno ulje za prženje

Priprema u tiganju:

U tiganj sipajte malo biljnog ulja i pustite da se ulje zagreje na srednjoj temperaturi. Losos se sprema tako što se 90% vremena prži na strani koja sadrži kožu. Međutim, problem se javlja kada se koža zalepi za tiganj. To se dešava ako se u lososu nalazi višak vlage koji dovodi do lepljenja. Zato filet lososa umotajte u parče ubrusa pre nego što ga stavite u tiganj, kako biste izvukli višak vode.

Filet lagano ubacite u tiganj i pustite da se prži na strani na kojoj se nalazi koža. Temepratura tiganja treba da bude srednja i filet nemojte okretati, već ga pustite da se prži na koži oko 5 minuta. Kada vidite da meso polako dobija boju blizu sredine, okrenite filet na drugu stranu i propržite ga 20-ak sekundi, zatim izvadite filet iz tiganja i poslužite ga sa prilozima po želji.

Spremanje u rerni:

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Za to vreme obložite pleh papirom za pečenje, na njega stavite filete lososa, prelijte ih maslinovim uljem, začinite morskom solju i biberom. Pecite oko 20 do 25 minuta.

Lososa možete jesi sa bilo kojoj vrstom površa, nekom mešavinom, kao i uz pire krompir ili salatu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading