Sastojci:
- 150-200 g sira
- 2 dl jogurta
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica šećera
- soli po potrebi
- oko 500 g brašna
Priprema
Ispasirajte sir, dodajte jaje i promešajte. Sipajte jogurt, sodu bikarbonu, šećer i so, ujednačite masu, pa postepeno dodajte brašno i zamesite meko testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na pola sata. Premesite, razvucite i secite pravougaonike. Pokrijte krpom.
Uključite ringlu na najjače, sipajte dosta ulja u tiganj i pre prženja svaku pirošku malo razvucite rukama. Piroške pržite s obe strane da budu zlatnožute. Odlažite ih na papirnu salvetu da upije višak masnoće.
BONUS VIDEO
nikola
21.03.2022 08:07Moja supruga je pravila ove vase,cuvene ustipke. Ljudi, pa to nista ne valja.Da se uvek osloni na vase recepte ja bih ostajao gladan.