Najbolji recept za MUSAKU: Ne zna se da li ukusnija kada je topla ili hladna, pravi je IZBOR domaćica

M. G. Vesti 10.03.2022 10:05 0

Savršen izbor za današnji ručak.

Najbolji recept za MUSAKU: Ne zna se da li ukusnija kada je topla ili hladna, pravi je IZBOR domaćica

Shutterstock

Sastojci:

- 1 kg krompira

- 2 glavice crnog luka

- 5-6 crvenih paprika

- 500 g mlevenog mesa (bilo koje)

- 200 ml jogurta

- 1 jaje

- 1 šargarepa

Priprema

Krompir, koji je prethodno skuvan, očistiti i u blenderu izrendati sa 1 glavicom luka, posoliti i pobiberiti po ukusu. Paprike ispeći u rerni, očistiti i iseći na četvrtine.

Šargarepu propržiti sa glavicom luka i dodati meso, pržiti oko 15 minuta, začiniti po ukusu, kašičica kurkume se može dodati u meso.

Nauljiti pleh, prvo staviti krompir na dno, preko meso i na vrh papriku. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

Umutiti jaje sa jogurtom i malo ulja, preliti preko musake. Peći oko 30 minuta.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading