Najbolji recept za MUSAKU: Ne zna se da li ukusnija kada je topla ili hladna, pravi je IZBOR domaćica

Izvor: M. G. Vesti 10.03.2022 10:05 0

Savršen izbor za današnji ručak.

Najbolji recept za MUSAKU: Ne zna se da li ukusnija kada je topla ili hladna, pravi je IZBOR domaćica

Shutterstock

Sastojci:

- 1 kg krompira

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

- 2 glavice crnog luka

- 5-6 crvenih paprika

- 500 g mlevenog mesa (bilo koje)

- 200 ml jogurta

- 1 jaje

- 1 šargarepa

Priprema

Krompir, koji je prethodno skuvan, očistiti i u blenderu izrendati sa 1 glavicom luka, posoliti i pobiberiti po ukusu. Paprike ispeći u rerni, očistiti i iseći na četvrtine.

Šargarepu propržiti sa glavicom luka i dodati meso, pržiti oko 15 minuta, začiniti po ukusu, kašičica kurkume se može dodati u meso.

Nauljiti pleh, prvo staviti krompir na dno, preko meso i na vrh papriku. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

Umutiti jaje sa jogurtom i malo ulja, preliti preko musake. Peći oko 30 minuta.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)