Biće vam potrebno bukvalno nekoliko sastojaka da napravite prehranu. Prvo pripremite kocku pekarskog kvasca (dostupnog u bilo kojoj prodavnici) i toplu vodu (najbolje kišnice).
Proporcija: 100 g (toliko je teška 1 kocka kvasca) na 10 litara vode.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Izmrvljeni kvasac stavite u kantu (ili drugu posudu), sipajte toplu vodu i dobro promešajte. Ostavite na stranu oko sat vremena. Kada se kvasac rastvori i rastvor bude na sobnoj temperaturi, možete početi sa zalivanjem biljaka. Prehranu koristimo dva puta mesečno (najbolje u proleće i kasno leto). Efekti su vidljivi nakon nekoliko nedelja.
Prehrana od banane
Kvasac nije jedini proizvod naše kuhinje koji se može koristiti kao osnova za biljne hranljive materije. Regenerator za cveće banane je još jedan ekološki prihvatljiv način za hranjenje (posebno u slučaju nedostatka kalijuma i fosfora) vaših biljaka u saksiji. Koru nekoliko banane prelijte vodom i ostavite na dva dana. Nakon ovog vremena, balzam od banane će dobiti snagu i možete njime zaliti svoje biljke u saksiji .
