Svaka domaćica ima neki svoj trik i način pripreme. Ovih dana smo probali nekoliko sličnih, a opet različitih recepata i zaključili smo da nam se baš ova kombinacija najviše dopada.
Sastojci:
- 250 grama pilećeg belog mesa
- jedan batak i krilca
- 2 šargarepe
- ½ korena peršuna
- 1/3 korena pašternaka
- 100 gr celera
- 1 luk
- 1 list lovora
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog začina
- 2 kom žumanaca
- suvi peršun
- biber
- so
- brašno
- 1,5-2 dl kisele pavlake
- po želji limun ili sirće
Priprema:
Skuvajte piletinu. Kad budete sigurni da je gotova izvadite je i sa;ekajte da se ohladi. Sitno iseckano povr'e ubacite u vodu u kojoj se piletina kuvajte. Dodajte so po želji i začine.Meso odvojiti od kosti i sitno sa iseckati i dodati u čorbu. U posebnoj činiji viljuškom umutiti žumanca, brašno i kiselu pavlaku i dodati pri kraju kuvanja. Posuti svežim peršunom, dodati sirće i malo bibera po želji.