Kada idemo prvi put u goste, uvek kao poklon ponesemo čokoladu i kafu, jer sa tim ne možemo da omanemo.
Kada se ova dva ukusa spoje, dobije se jedinsven neponovljivo ukusan kolač.
Današnje vreme je takvo da nemamo više tu mogućnost da provedemo previše sati u kuhinji, spremajući bezbroj kora i filova. Priprema ovog kolača je jako jednostavna i brza, a ukus kolača savršen.
Sastojci:
- dva jaja
- šolja (200 mililitara) mleka
- pola šolje (100 mililitara) ulja
- jedna i po šolja šećera
- tri četvrtine šolje kakao-praha
- kesica praška za pecivo
- kafena kašičica sode bikarbone
- pola kafene kašičice soli
- kesica vanilin šećera
- šoljica skuvane kafe (domaće ili espreso)
Za glazuru:
- 100 grama čokolade
- tri supene kašike ulja
- pet supenih kašika mleka
- tri supene kašike šećera
Priprema:
U veću činiju razlupajte jaja, dodajte šećer, brašno, mleko, ulje, kakao-prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, vanilin šećer i šoljicu skuvane kafe. Ako ste se odlučili za domaću kafu, znajte da ne morate da je cedite, dovoljno je samo da izmešate sve varljačom i izlijete u zamašćen pleh. Pecite pola sata na 180 stepeni.
Kada se kolač ispeče, prelite ga glazurom i ostavite ga sa strane da se ohladi.
BONUS VIDEO