Spremite SRNEĆI gulaš po recepturi starog LOVCA: Meso je sočno i MEKANO, prste da poližete

M. G. Vesti 25.02.2022 14:13 0

Jedan od najbolljih recepata za srneći gulaš

Spremite SRNEĆI gulaš po recepturi starog LOVCA: Meso je sočno i MEKANO, prste da poližete

Printscreen/Youtube

Recept za srneći gulaš pravo iz riznice starog majstora i lovca. Sastojci su za 5 osoba, a ukoliko želite da napravite veću količinu, samo duplirajte meru za sastojke.

Sastojci:

1/2 kg srnetine isečene na kocke

1/2 kg iseckanog luka na kockice

1 kg krompira

1 dcl ulja

1 dcl belog vina

100-200 ml paradajz soka (u zavisnosti koliko želite da bude kiselo)

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 kašičica mlevene ljute tucane paprike

1 kašika mlevene slatke crvene paprike

1 kašika vegete

2-3 Lista Lovorovog lista

Priprema

Isečeni luk dinstati na ulju dok ne postane staklenast ili "providan". Zarim, dodati isečenu srnetinu i 2 dcl vode i dinstati uz stalno mešanje. Trebalo bi da se krčka na slabijoj vatri.

Kada je meso upola izdinstano dodati kašiku vegete, kašičicu bibera, kašiku mlevene crvene paprike, kašičicu soli i kašičicu ljute tucane paprike.

Očisćen krompir iseći na četvorine i dodati u meso. Možete u ovom trenutku, ali i kasnije ukoliko volite da krompir bude malo tvrđi.

Dodati sok od paradajza i belog vina, lovorov list. Uz postepeno mešanje, kuvati lagano oko 2 sata.

Paprikaš mora da bude gust te je poželjno ne dodavati vodu osim onih 2 dcl u dinstanju.

Posluživanje

Poslužiti uz pogaču ispod sača ili beli hleb. Predlog za salatu jeste nabolje da bude miks turšije, kiseli krastavci, paprika, kupus, ljute papričice.

Komentari (0)
Loading