Recept za srneći gulaš pravo iz riznice starog majstora i lovca. Sastojci su za 5 osoba, a ukoliko želite da napravite veću količinu, samo duplirajte meru za sastojke.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
1/2 kg srnetine isečene na kocke
1/2 kg iseckanog luka na kockice
1 kg krompira
1 dcl ulja
1 dcl belog vina
100-200 ml paradajz soka (u zavisnosti koliko želite da bude kiselo)
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica mlevene ljute tucane paprike
1 kašika mlevene slatke crvene paprike
1 kašika vegete
2-3 Lista Lovorovog lista
Priprema
Isečeni luk dinstati na ulju dok ne postane staklenast ili "providan". Zarim, dodati isečenu srnetinu i 2 dcl vode i dinstati uz stalno mešanje. Trebalo bi da se krčka na slabijoj vatri.
Kada je meso upola izdinstano dodati kašiku vegete, kašičicu bibera, kašiku mlevene crvene paprike, kašičicu soli i kašičicu ljute tucane paprike.
Očisćen krompir iseći na četvorine i dodati u meso. Možete u ovom trenutku, ali i kasnije ukoliko volite da krompir bude malo tvrđi.
Dodati sok od paradajza i belog vina, lovorov list. Uz postepeno mešanje, kuvati lagano oko 2 sata.
Paprikaš mora da bude gust te je poželjno ne dodavati vodu osim onih 2 dcl u dinstanju.
Posluživanje
Poslužiti uz pogaču ispod sača ili beli hleb. Predlog za salatu jeste nabolje da bude miks turšije, kiseli krastavci, paprika, kupus, ljute papričice.

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Vučić uputio čestitku pripadnicima Garde Vojske Srbije; "Simbol tradicije"

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Vučić čestitao Mercu: Verujem da će saradnja između Srbije i Nemačke nastaviti da se produbljuje

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu
