Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna
- malo šećera
- 1 kašika maslinovog ulja
- kašika svinjske masti
- 20 g svežeg kvasca ili paketić kvasca u kesici
Za nadev:
- 250 g goveđe pršute
- pelat
- svež bosiljak
- mladi kajmak
- suve šljive
- origano
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
U velikoj činiji prosejati brašno. Dodati mast, vodu i kvasac, koji ste ostavili da se pokrene u mlakoj vodi u koju ste dodali kašičicu šećera. Mešati dok ne postane elastično. Pokriti i ostaviti na hladnom mestu minimum 1-2 sata da nadođe,a najbolje testo stoji i do 72 časa u frižideru.
Testo zatim staviti na p radnu površinu i blago ga mesiti, pa razvući na krag prečnika od 25 do 30 cm okrećući testo kako se ne bi povuklo. Vrhovima prstiju vući testo od sredine ka krajevima tako da oni budu dva puta deblji od ostatka testa.
Pelat pomešajte sa kašikom maslinovog ulja, dodajte so, biber i origano. Poređajte pršutu, kajmak i suve šljive. Pecite na najvećoj temperaturi 12 minuta. Na kraju dodajte svež bosiljak.