Otkrivamo PRAVILO zlata vredno: Samo jedan način držanja ROLNE papira je ISPRAVAN, u suprotnom vam preti mogućnost ZARAŽAVANJA bakterijama

Vesti 22.06.2023 19:05 1

Otkrivamo večitu misteriju, koja je sigurno mučila i vas

Otkrivamo PRAVILO zlata vredno: Samo jedan način držanja ROLNE papira je ISPRAVAN, u suprotnom vam preti mogućnost ZARAŽAVANJA bakterijama

Printscreen/Youtube

 

Neko okreće rolnu toalet-papira ka zidu, neko od zida, ali baš niko ne ume da objasni zašto to radi. E, pa, rešili smo da vam pomognemo. 

Na taj način ćete lakše izvlačiti papir, a i zaštitićete se od bakterija. Naime, kada je papir blizu zida, ili skroz uz zid, na njemu se lakše nakupljaju bakterije.

 

 

Dilema koja je mučila većinu domaćica je možda konačno rešena i zahvaljujući patentu iz 1891. godine, od strane njujorškog biznismena Seta Vilera. 

Neki su ga priznali kao američkog osnivača toalet papira, a Viler je patentirao prve maramice 1871. godine i pokrenuo svoju kompaniju Albany Perforated Wrapping Paper Company 1877, dve godine pre nego što su braća Skot debitovali njihovom robnom markom.

Viler je podneo desetine patenata sve do 1920-ih, uključujući i one za toalet papir koji je uvijen u ukrasne uzorke i jednokratne "jastučiće za grudi" koje su zamenile skupe korsete.

Komentari (1)
Loading
Sima
21.02.2022 13:10

Malo me podsećate na Homeinija. On je znao kako bi Bog voleo da okrenete zadnjicu kad vršite veliku nuždu.