Sastojci:
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulje
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 320-350 g brašna
- 1 žumance
- morska so
Za preliv:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Kvasac ostavite u toplom mleku i sipajte šećer i malo soli. Ostavite da se aktivira nekih dvadesetak minuta, pa sipajte u posudu gde ste pomešali brašno, so i ulje. Zamesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe. Zatim razvucite testo i isecite na trake široke 1 cm. od traka oblikujte valjak, pa ređajte u podmazan pleh. Pokrijte i ostavite da narastu, pa ih premažite žumancetom. Pecite na 220°C da budu baš reš.
Dve kašike brašna i so razmutite sa malo vode da bude ređe. Pred kraj pečenja štapiće prelijte kašičicom smese, pa vratite u rernu još 5-6 minuta. Kad ih izvadite premažite ih ulljem, biće još ukusniji.