Sastojci:
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulje
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 320-350 g brašna
- 1 žumance
- morska so
Za preliv:
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Kvasac ostavite u toplom mleku i sipajte šećer i malo soli. Ostavite da se aktivira nekih dvadesetak minuta, pa sipajte u posudu gde ste pomešali brašno, so i ulje. Zamesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe. Zatim razvucite testo i isecite na trake široke 1 cm. od traka oblikujte valjak, pa ređajte u podmazan pleh. Pokrijte i ostavite da narastu, pa ih premažite žumancetom. Pecite na 220°C da budu baš reš.
Dve kašike brašna i so razmutite sa malo vode da bude ređe. Pred kraj pečenja štapiće prelijte kašičicom smese, pa vratite u rernu još 5-6 minuta. Kad ih izvadite premažite ih ulljem, biće još ukusniji.