Ostaci pilećeg, ćurećeg, goveđeg i svinjskog mesa nakon sečenja odrezaka osnovni su sastojak viršle, a mešanje s različitim dodacima u modernim je kompanijama zapravo jednostavan proces. Obrađena mešavina nalikuje na glinu, a u nju se dodaje skrob, so, razne arome i konzervansi.
U jednoj smeni se u prikazanoj kompaniji napravi i do neverovatnih 2,5 miliona viršli, što dokazuje da je hot dog već i u procesu izrade zaista „brza hrana“. Hot dog je postao gotovo sinonim zapadne kulture, ubrzanog načina života i jedan od predvodnika trenda fast fooda, ali malo ljudi zapravo poznaje proces nastajanja viršle.
Meso koje se koristi za paštete, viršle i mesne nareske u pravilu je staro do nekoliko godina i reč je o ostacima iz klaonica.
Milorad Zemun
17.02.2022 23:57Kaže se klanica a ne "klaonica", jebo te ko te doveo u Srbiju.
Lala
18.02.2022 07:05Higijenski ispravna pasta. Kao i 99% pašteta. Za nijansu je bolja slika sa polutrajnim preradjevinama ali je i tu kvalitet loš.
Antun Bum
18.02.2022 08:00Tako je. To je sam otpad. Zato nama radnicima gazda za topli obrok servira salfalade i paštetu a pse čuvare hrani sa viršlama i radničkim kobasizama.