Ovo je PATENT baka Jelene za čiste fuge: Za samo 50 dinara zauvek ćete se rešiti PRLJAVŠTINE i GLJIVICA

K.Ć Vesti 15.02.2022 09:51 1

Spojevi između pločica u kupatilu jedno su od najproblematičnijih mesta. Lako se prljaju, a zbog vlage i vode na njima se često pojavljuju buđ

Ovo je PATENT baka Jelene za čiste fuge: Za samo 50 dinara zauvek ćete se rešiti PRLJAVŠTINE i GLJIVICA

Shutterstock

Ove tamne mrlje na fugama ne samo da izgledaju loše, već predstavljaju ozbiljnu pretnju po naše zdravlje. Čišćenje mesta između pločica je dug, sizifov posao. Na sreću, postoji bolji način da se rešite ovog problema jednom zauvek.

Održavanje kupatila čistim nije tako teško. U pomoć dolazi malo zaboravljeni, ali veoma efikasan trik. Za samo nekoliko stotina dinara rešićete problem crnih fuga. Pola sata rada, a onda možete dugo uživati u pločicama odličnog izgleda.

Pre nego što primenimo ovaj bakin patent, koji će nas osloboditi problema, treba dobro očistiti pločice i fuge. Za ovo možemo koristiti posebne preparate, ali će i kućni lekovi dobro delovati. Sigurno imate pri ruci vodonik peroksid, sodu bikarbonu, sirće ili limunov sok. Svaki od ovih proizvoda je odličan za uklanjanje prljavštine, buđi.

Najjači efekat ćete dobiti ako napravite pastu od sode bikarbone, sirćeta i vode. Mešajte ih u razmeri 1: 3: 2 i ostavite pola sata na fugama. U slučaju veoma tvrdoglave prljavštine, ovo vreme možete produžiti ili ponoviti nekoliko puta.

Nakon pranja fuga ostavite da se dobro osuše. Ovo je veoma važno jer je vlaga jedan od glavnih uzroka buđi i gljivica. Nakon čišćenja, otvorite kupatilo da se provetri i sačekajte najmanje 2 sata.

Nakon ovog vremena, možete nastaviti sa zaštitom fuga od buđi i gljivica. Sve što vam treba za ovo je obična bela sveća. Takođe može biti boje slične boji fuge. Sve što treba da uradite je da utrljate fugu sa svećama. Na njima će ostati sloj voska, koji će delovati kao zaštita. Štitiće i čuvati fuge od vlage i prljavštine.

Komentari (1)
Loading
Niko
15.02.2022 10:20

U naslovu je 50 dinara, a u tekstu nekoliko stotina dinara