Printscreen/Youtube
Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvar Ištvan Sekelj podelilo je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.
Sastojci:
- 1,5 kg crnog luka
- 200 ml ulja
- 20 g soli
- 2,5 kg junetine
- 30 g začina za jelo
- 10 g bibera
- 50 g mlevene crvene slatke paprike
- 30 g mlevene crvene ljute paprike
- 5 g belog luka
Priprema:
U veću šerpu dodajte ulje, kada se malo zagreje, dodajte crni luk koji ste prethodno isekli na kockice, a zatim beli luk da se sjedini.
Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.
Kada boja postane zladna i kada ste sigurno da se luk lepo izdinstao, dodajte mlevenu crvenu papriku slatku, zatim ljutu, beli luk i ostavite da se kuva 3,4 sata na jako tihoj vatri. Kada voda ispari, dodajte je umereno, po jednu šoljicu.
Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!
Ovi sastojci su za 10 osoba.
Prijatno!
BONUS VIDEO

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 303€ – na samo dva sata leta od Vas!
ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

MONSTRUOZNE SCENE: Blokaderi foteljaši dinstali Vučićevu glavu, davili ljude, tukli one koji misle različito... (VIDEO)

Nemojte reći da je niste očekivali!

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

KAMERA SNIMILA ŠTA BLOKADERI RADE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U NIŠU: Ovako oni žale nastradale u Novom Sadu (VDEO)

Italijanska kompanija „Valli Zabban SpA“ iskustva sa aerodromskih pisti i Formule 1 primjenjuju u Srbiji

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

PUŠTATE TERORISTE I PUČISTE NA SLOBODU Predsednik Vučić oštro o ukidanju pritvora profesorki Mariji Vasić, Lazaru Diniću i Ladi Jovoviću

MrsiMudoje
01.02.2022 13:26....da se kuva 3-4 sata na ,,jako tihoj,, vatri ?! ( Sta je ,,pesnik,, hteo da kaze ) ?
dule
05.02.2022 06:11Dve stvari kuvar nije otkrio. Prvo juneće meso je najbolje od ribiča ili kako Mađari kažu od "močinga" ili eventualno od vrata. Drugo kada se luk što kažu zastakli treba dodati meso i ne dodavati odmah vodi nego pustiti da se meso i luk dinstaju zajedno dok ne puste svog "safta" toliko da prekrije meso i tek tada dodati vrlo malo vode tek da za prst do dva pokrije meso.