Printscreen/Youtube
Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvar Ištvan Sekelj podelilo je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.
Sastojci:
- 1,5 kg crnog luka
- 200 ml ulja
- 20 g soli
- 2,5 kg junetine
- 30 g začina za jelo
- 10 g bibera
- 50 g mlevene crvene slatke paprike
- 30 g mlevene crvene ljute paprike
- 5 g belog luka
Priprema:
U veću šerpu dodajte ulje, kada se malo zagreje, dodajte crni luk koji ste prethodno isekli na kockice, a zatim beli luk da se sjedini.
Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.
Kada boja postane zladna i kada ste sigurno da se luk lepo izdinstao, dodajte mlevenu crvenu papriku slatku, zatim ljutu, beli luk i ostavite da se kuva 3,4 sata na jako tihoj vatri. Kada voda ispari, dodajte je umereno, po jednu šoljicu.
Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!
Ovi sastojci su za 10 osoba.
Prijatno!
BONUS VIDEO

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Evo u koje svrhe se koristi sredstvo koje se nalazilo pored Narodne skupštine (VIDEO)
PLJUŠTE PROZIVKE NA SVE STRANE: Ena prozvala Sanju, udarila joj na čast, pa potkačila Aneli, Grujićeva zaratila sa njom i Jordankom kao nikada do sada (VIDEO)

ISPLIVALI NOVI DETALjI O PODZEMNOM GRADU: Da li je ispod egipatskih piramida trag drevne civilizacije? (VIDEO)

SNIMAK IZ ODŽAKA: Vođa protesta Miletić beži sa mesta zločina nakon što je upucao čoveka (VIDEO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

RAZBIJANJE MITA O "ZVUČNOM TOPU" U 30 SEKUNDI Ovaj snimak SVE pokazuje - pogledajte šta rade redari i kako se ponašaju OVI ljudi (VIDEO)
Nova ljubav na pomolu?! Munja izrazio privlačnost prema Dragani: Ako mi se dovoljno svidi, možda nešto pokušam (VIDEO)
Nema mu ravnog: Jokić se vratio na parket, napravio čudo i preporodio Denver
Ružna si i ne možeš da priđeš mojoj devojci: Matora odjednom promenila mišljenje o Dragani, pa nastao TOTALNI KARAMBOL (VIDEO)

Masovni protesti u Gazi protiv Hamasa! Ljudi besni i umorni na ulicama, traže samo jedno! (FOTO/VIDEO)
BEZ DLAKE NA JEZIKU! Matora priznala da je Dragana NE PONIŽAVA, Aneli pecnula Anđelu: Nazvala me je NEMORALNOM... (VIDEO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
NJENIM ISPADIMA NEMA KRAJA: Slađa ne da titulu BLAMOLINE nikom, priznala da je ZALJUBLJENA u Terzu, Sandra otkrila zbog čega je nosila Janjuševu majicu (VIDEO)

Milan Nikolić, generalni sekretar AMSS-a na Salonu automobila u Beogradu: Bezbednost u saobraćaju je naš prioritet

MrsiMudoje
01.02.2022 13:26....da se kuva 3-4 sata na ,,jako tihoj,, vatri ?! ( Sta je ,,pesnik,, hteo da kaze ) ?
dule
05.02.2022 06:11Dve stvari kuvar nije otkrio. Prvo juneće meso je najbolje od ribiča ili kako Mađari kažu od "močinga" ili eventualno od vrata. Drugo kada se luk što kažu zastakli treba dodati meso i ne dodavati odmah vodi nego pustiti da se meso i luk dinstaju zajedno dok ne puste svog "safta" toliko da prekrije meso i tek tada dodati vrlo malo vode tek da za prst do dva pokrije meso.