Printscreen/Youtube
Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvar Ištvan Sekelj podelilo je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.
Sastojci:
- 1,5 kg crnog luka
- 200 ml ulja
- 20 g soli
- 2,5 kg junetine
- 30 g začina za jelo
- 10 g bibera
- 50 g mlevene crvene slatke paprike
- 30 g mlevene crvene ljute paprike
- 5 g belog luka
Priprema:
U veću šerpu dodajte ulje, kada se malo zagreje, dodajte crni luk koji ste prethodno isekli na kockice, a zatim beli luk da se sjedini.
Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.
Kada boja postane zladna i kada ste sigurno da se luk lepo izdinstao, dodajte mlevenu crvenu papriku slatku, zatim ljutu, beli luk i ostavite da se kuva 3,4 sata na jako tihoj vatri. Kada voda ispari, dodajte je umereno, po jednu šoljicu.
Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!
Ovi sastojci su za 10 osoba.
Prijatno!
BONUS VIDEO

Promene u rukovodstvu Ekspo 2027 d.o.o. Beograd

SRBIJA JE NA PRAVOM PUTU Mali „Naš paviljon u Osaki proglašen za jedan od 16 najboljih“
Odlična majka, nema šta: Terza ponovo udario na Milicu Veličković, provokacijama nikad kraja! (VIDEO)
Kačavenda aktivirala vređalicu: Pala žestoka pljuvačina po odnosu Luke i Aneli, ne može da ih smisli! (VIDEO)

JOŠ JEDNA ZEMLJA POTVRDILA UČEŠĆE NA EKSPU 2027 Savezna vlada potvrdila

NASTAVLJENI RADOVI NA PRIOBALJU SAVE U OKVIRU EKSPA Sve će biti prilagođeno Beograđanima i turistima
REŠIO DA SE BORI ZA LJUBAV? Terza otvorio dušu o Slađi Poršelini, pa stao u njenu odbranu, a evo da li odlaze na Bali! (VIDEO)
Svi je optuživali da je pijana, a ona imala težak dan: Kačavenda otkrila celu istinu o emisiji s Gastozom! (VIDEO)

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd
ISPLIVALA ISTINA! Bebica razotkrio pozadinu Sitine prodaje Anelinog automobila, u sve uplele njegovog druga! (VIDEO)

SPORTSKI JACKPOT RAZLOG VIŠE ZA IGRU! Prematch + live
Neočekivan poziv: Stefanin drug popričao s Munjom o Konstantinu, ovo je istina o današnjem susretu! (VIDEO)

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!
Goca Dujković totalno promenila ploču! Konačno prihvatila ljubav Munje i Stefani, pa progovorila o unuku i DNK testu (VIDEO)
Svi je optuživali da je gostovala pijana, a ona imala težak dan: Kačavenda otkrila celu istinu o susretu s Gastozom! (VIDEO)

MrsiMudoje
01.02.2022 13:26....da se kuva 3-4 sata na ,,jako tihoj,, vatri ?! ( Sta je ,,pesnik,, hteo da kaze ) ?
dule
05.02.2022 06:11Dve stvari kuvar nije otkrio. Prvo juneće meso je najbolje od ribiča ili kako Mađari kažu od "močinga" ili eventualno od vrata. Drugo kada se luk što kažu zastakli treba dodati meso i ne dodavati odmah vodi nego pustiti da se meso i luk dinstaju zajedno dok ne puste svog "safta" toliko da prekrije meso i tek tada dodati vrlo malo vode tek da za prst do dva pokrije meso.