Mnogi od nas su svoje ostave i kuhinjske ormariće napunili zimnicom.
Nema ništa bolje od trpeze koju upotpunjavaju tegle pune povrća koje možemo da jedemo kao dodatak.
Međutim, kada pojedemo turšiju ili kisele krastavčiće, imamo naviku da prosipamo njihov “sok” i bacamo teglu.
Savet je da to prestanete da radite jer sok od kiselih krastavčića ima brojne prednosti po organizam. Osim što je zdrav, postoje neki načini na koje možete da ga iskoristite u kući.
1. Za marinadu
Ako želite da ispržite meso, a da ono bude sočno, marinirajte meso u soku od kiselih krastavčića. Kiselost će omekšati meso i učiniti ga slasnijim.
2. Umesto sirćeta
Možete da iskoristiti i umesto sirćeta, kada vam ponestane. Prelijte salatu sokom od krastavčića, iskoristite ga kao dresing i uživajte u zdravom obroku.
3. Za pomoć sobnim biljkama
Vašim biljkama treba dosta kalijuma da bi bile lepe i zdrave. Tečnost od kiselih krastavčića sadrži kalijum koji pomaže biljkama da dobro napreduju pa ga možete dodati u saksiju s vremena na vreme.