Sastojci
- 60 g pirinča
- so
- 15 – 20 listova blitve (oko 600 – 700 g)
- 1 kesica mešavine za punjenu papriku i sarmu
- 500 g mlevenog mešanog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
Pirinač operite pa ga stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Kuvati na laganoj vatri. Nakon što pirinač bude gotov, iscedite ga i ohladite pod mlazom hladne vode.
Listove blitve odvojite od peteljke pa ih operite i stavite u ključalu vodu. Držite ih na laganoj vatri 2 minuta, tek toliko da omekšaju. Izvadite blitvu i ohladite je pod mlazom hladne vode pa ocedite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sadržaj kasice mešavine izmešajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Dodajte mleveno meso, pirinač i sve dobro izmešajte.
Smesom punite list po list blitve te ih umotajte kao sarme. Slažite sarmice u nauljenu posudu jednu uz drugu i prelite ih vodom (oko 250 ml) da prekrije sadržaj.
Sarmice stavite u dobro zagrijanu rernu na 200 °C i pecite 40 minuta. Nakon 20 minuta prekrijte aluminijskom folijom i tako pecite do kraja.
Prijatno!
