Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 60 g badema, propečenih i iseckanih
- 3 veoma zrele banane
- Dve ka[ike pavlake
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 50 grama kikiriki putera
- 80 g obi;nog putera
- 100 g običnog šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 2 jajeta, sobne temperature
Priprema:
U manjoj posudi promešajte brašno, sodu bikarbonu, so i seckane bademe. U drugoj posudi pomešajte izgnječene banane, kiselu pavlaku i aromu vanile.Uključite rernu da se greje na 175 °C. Pleh dimenzija 11x30 cm obložite papirom za pečenje.
U masu od putera dodajte smešu banana i kisele pavlake, pa smešu brašna, sode bikarbone i soli, pa sve kratko mešajte, samo da se sastojci povežu.
Sipajte testo u pripremljeni pleh, pa pecite 40-45 minuta. Pred kraj pečenja uradite probu čačkalicom, ako je suva kolač je pečen.
Pečen hleb ostavite u kalupu desetak minuta, pa ga lagano i pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi u potpunosti na rešetki.