U šta treba meso prvo da se uvalja kada se pohuje? Najbitniji korak svi preskoče, a zbog njega je najhrskavija korica

Nedeljko Tišanović Vesti 01.10.2025 09:37 0

Pohovano meso je omiljeni klasik domaće kuhinje, a mali trikovi u pripremi mogu ga pretvoriti iz prosečnog u savršeno hrskav i sočan obrok.

pohovano meso

Shutterstock/1eyeshut

Savršeno pohovano meso ne zavisi samo od sastojaka, već i od nekoliko malih trikova koji prave veliku razliku.

Pre pohovanja, meso treba da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta.

Ovo mu omogućava da omekša, opusti se i bolje upije začine, što rezultira sočnijim piletinom ili mekšim crvenim mesom.

meso

Shutterstock/darksoul72

 

 

Za hrskavu koricu nije dovoljna samo prezla – ključ je u ravnoteži toplote i pravom trenutku prženja.

Kada meso odstoji kratko nakon paniranja, slojevi brašna i jaja se sjedine u tanak film koji pri kontaktu sa vrelim uljem stvara zlatnu, čvrstu i pucketavu koricu koja ne upija previše masnoće.

Iako ovaj trik deluje jednostavno, upravo on pravi razliku između običnog i savršenog pohovanog mesa. Pažnja prema detaljima i strpljenje u pripremi garantuju obrok koji se pamti.

Bonus video: 

@najzena.rs PET SEKUNDI I ZNAĆETE DA LI PIJETE PRAVU KAFU #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading