Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- pola glavice luka
- malo belog luka u prahu
- 50 g majoneza
- biber
- malo čilija
- kašičica šećera
- kašićica soli
- kašičica slatke mlevene paprike
- 150 g kačkavalja
Za pohovanje:
- 1 jaje
- malo brašna
- 50 ml vode
- 200 g prezli
Priprema:
Prvo je potrebno da izblendate piletinu. To ćete uraditi tako što ćete vaš file iseckati na kockice koje možete staviti u blender, a zatim isto to uradite i sa lukom i blendajte dok se sve ne sjedini.
Nakon toga prebacite ovu smesu u jednu činiju gde ćete dodati začine i sve dobro izmešati. Dakle stavite so, šećer, mlevenu papriku, čili, biber, majonez i beli luk u prahu. Sve dobro izmešajte i sjedinite. Onda odložite dobijenu smesnu u frižider na nešto više od pola sata.
Vreme je da pripremite smesu za pohovanje. Tako što ćete pomešati jaje, brašno i vodu. Nakon toga pravite loptice od smese sa piletinom, ali ostavite i prostora da u sredinu dodate kockice kačkavalja.
Zatim uvaljajte loptice u smesu za pohovanje, pa u prezle.
Pržite na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.