Ko ne voli gomilu palačinki tokom svežeg jesenjeg vikenda?
U igru ulazi jedna od omiljenih jesenjih namirnica — koju možete dodati u kašikama, pa čak i u šoljama — kako biste povećali unos vitamina, minerala i vlakana, unapredili hranljivost (a budimo iskreni, i ukus).
Upoznajte: pire od bundeve.
Prednosti pirea od bundeve
Ova osnovna jesenja namirnica je prava superhrana prepuna antioksidanasa, kalijuma i vlakana. A ako uz to jedete i semenke bundeve, dobijate i lepu količinu proteina (iako one možda nisu najbolji dodatak za testo za palačinke!).
Shutterstock
Pire od bundeve je takođe niskokaloričan — i znatno manje mastan od putera ili ulja, koje često zamenjuje u receptima.
Kako da dodate bundevu u palačinke (ili druge pečene poslastice)
Pire od bundeve može da zameni različite tečne sastojke u palačinkama ili kolačima. Možete ga koristiti umesto ulja ili putera u odnosu 1:1, ili 1/4 šolje pirea da zameni jedno jaje.
Bonus video:
Možda vas zanima…