Prvo se uvek uhvatite za neki začin, ali ovo, ali ovo... Evo šta iskusni kuvari vole da dodaju u supu, posle toga ukus ludački

Nedeljko Tišanović Vesti 03.09.2025 18:10 0

Ovo je neverovatno...

preslana supa

Shutterstock

Domaća supa oduvek važi za simbol topline i tradicije na porodičnoj trpezi, ali domaćice tvrde da se pravi magični ukus krije u jednom neočekivanom dodatku – puteru.

Kada se u lonac ubaci samo mali komad, između 20 i 30 grama, supa dobija potpuno novu dimenziju – postaje punija, aromatičnija i blago kremasta.

supa

Shutterstock

 

 

Specifičan savet

Poseban savet je da se koristi kvalitetan, neslan puter i da se dodaje postepeno, pred kraj kuvanja ili tik pre serviranja. Tako se najlepše zaokružuju ukusi povrća, mesa ili testenine, a supa dobija zavodljiv sjaj i miris koji podseća na pravu gurmansku čaroliju.

Čak i kada je sama po sebi masna, supa neće izgubiti ravnotežu – puter neće nadjačati druge sastojke, već će ih povezati u skladnu celinu. Upravo zato ovaj trik mnoge domaćice čuvaju kao tajno oružje koje običan ručak pretvara u poseban doživljaj.

 

Bonus video:

@najzena.rs ZAŠTO TREBA IZBEGAVATI TESTENINU U OBLIKU MAŠNICE? #najzena #zena #fypシ゚ #foryou #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading