Postoji mnogo načina da mleveno meso bude sočno i ukusno, a domaćice često imaju svoje male tajne – neki dodaju puter, krompir ili skrob. Međutim, postoji još jedan jednostavan i jeftin trik koji može značajno poboljšati ukus jela poput ćufti, faširanih šnicli ili punjenih paprika – dodavanje svinjske masti.
Svinjska mast ne samo da poboljšava kvalitet mesa već mu daje i posebnu aromu, pa jela postaju sočnija i bogatijeg ukusa. Najbolje je koristiti svežu mast, koju skidate sa mesa prilikom pečenja ili prženja, zatim odvajate u kese i čuvate u zamrzivaču. Kada vam zatreba, mast prvo sameljete i dodate u smesu od mlevenog mesa.
Ukoliko nemate svežu mast, možete koristiti i kupovnu varijantu namenjenu za kuvanje. Ovaj trik funkcioniše ne samo sa jelima od mlevenog mesa već i, na primer, kod pripreme ribljih kotleta, kojima takođe može dodati sočnost i bolji ukus.
Bonus video: