Kako da se riba ne zalepi za tiganj? Ovo je najvažnije, a niko na to ne obraća pažnju

Nedeljko Tišanović Vesti 11.08.2025 08:59 0

Riba se često lepi za tiganj zbog nekoliko ključnih grešaka u pripremi i pečenju.

riba

Shutterstock

Pre svega, file mora biti potpuno suv pre nego što se stavi na tiganj, jer vlaga stvara paru koja "lepi" meso.

ajbolje je ostaviti ribu 10–15 minuta na kuhinjskom papiru i blago posoliti da so izvuče preostalu vlagu.

Temperatura tiganja mora biti umereno visoka – ulje treba da "zacvrči" kad se doda, ali ne sme biti ni prehladno (riba će se lepiti) ni prevruće (ulje gori, riba se prepeče).


Ulje se sipa direktno u tiganj, a ne na ribu, i ravnomerno razlije pre stavljanja mesa.

Ribu ne treba pomerati prerano – najbolje je peći je 3–4 minuta sa jedne strane dok se ivice same ne odvoje, pa tek onda nežno okrenuti.

Za dodatnu aromu i lakše odvajanje, pred kraj pečenja može se dodati kap limunovog soka ili belog vina.


Bonus video: 
@najzena.rs Danas je najsrećniji dan u godini! Otvara se lavlja kapija! #zena #najzena #fyp #fypシ゚ #foryoupage #foryou #viralvideo ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading