Napravite smesu i u nju ubacite povrće koje volite pa ispecite, kako to inače radite. Oduševiće vas jer nećerte morati da ih filujete, sve je već u testu, a poslužiti ih možete uz sir ili pavlaku.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1,5 kašičice soli
- 1 kašika kristal šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 1,5 šolje toplog mleka (300 ml)
- 1,5 šolje tople vode (300 ml)
- 3,5 šolje brašna (450 g)
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 paradajz
- 2 praziluka
- peršun
- 1 šolja rendanog krompira
- kukuruz šećerac
- ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaja pa dodajte so, šećer, kvasac, toplo mleko, i toplu vodu pa promešajte. Dodajte brašno pa ponovo promešajte. Pokrijte testo i ostavite sa strane dok pripremite nadev.
Luk, praziluk, papriku, paradajz, peršun isecite sitno. Krompir izrendajte. Povrće dodajte prethodnoj smesi pa promešajte. Ne zaboravite i kukuruiz šećerac. Podmažite tiganj za palačinke i pecite sa obe strane. Servirajte uz pavlaku ili sir.