Sastojci
- 3 pakovanja oblanda
- kisela pavlaka (zavisi od količine koju pravite)
- feta sir (zavisi od količine koju pravite)
- krem sir (zavisi od količine koju pravite)
- grašak (zavisi od količine koju pravite)
- 4 jaja
- 3 kašike brašna
- šunka (zavisi od količine koju pravite)
- kačkavalj (zavisi od količine koju pravite)
- so
- aleva
- susam
Priprema
Rolat sa graškom
List oblande staviti na vlažnu krpu i pokriti ga sa svih strana da malo omekša.
Namažite fil: Pomešajte 200g krem sira sa komadićima šunke i kiselu pavlaku od 20%mm, u to dodajte malo pasiranog graška i malo celih zrna. Umotajte list u rolat i zavijte u aluminijumsku foliju. Ostavite da odstoji u frižideru da se sve to slegne fino i upije. Posle ga premažite pavlakom i uvaljajte u prepečeni susam. Secite na parčiće debljine prsta.
Slana torta od oblandi
Na poslužavnik odgovarajuće veličine ređa se: 1 list oblande, fil 1 kocka fete izgnječena i pomešana sa kanticom kislele pavlake od 700 g), pa celom površinom tanko isečena šunka, pa 1 sloj majoneza pomešanog sa filom (slobodno stavite tanak sloj, jer on služi samo da bi se zalepilo sledeći list oblande). Tako ređajte dok ne potrođite sve listove. Kad stavite poslednji premažite ga filom i narendajte kačkavalj preko.
Narandžasti rolat
Ispeći koru :4 jaja, 1 prašak za pecivo, 3 kašike brašna, 1 čaša kisele pavlake, 1 kašičica soli, 1 kašičica aleve.
Filovati: Pomešano krem sir i kisela pavlaka, pa ređati preko šunko.
Urolati i staviti u foliju, pa u frižider. Seći na debljinu prsta.