Napunićete NOVČANIKE: Ako imate FIKUS u kući morate da ga stavite na baš OVO MESTO!

Najžena.rs Vesti 08.01.2022 14:57 0

Fikus je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka. Prema feng šuiju, može doneti sreću u vaš dom

Napunićete NOVČANIKE: Ako imate FIKUS u kući morate da ga stavite na baš OVO MESTO!

unsplash.com

Fikus potiče iz porodice kaučuka i zbog toga nosi naziv biljka guma iako se od nje ništa ne proizvodi. Nejno prirodno stanište je Južna Azija, naročito Indija i ostrvo Java gde po šumama raste visoko. Veoma je popularan i kao sobna biljka zahvaljujući svojim dekorativnim, širokim tamnozelenim listovima.

Osim što se lako gaji i uklapa u svaki ambijent, od klasičnog do modernog, fikus je veoma cenjen i u Feng Šui filozofiji. Simboliše obilje, sreću i bogatstvo i pomaže u protoku dobre energije u domu. Takođe, čisti vazduh u prostoriji od štetnih gasova, naročito od formaldehida, hemikalije koja se javlja u gotovo svakom zatvorenom prostoru.

Gde postaviti fikus?


Prema Feng Šui učenju, njegovi široki okrugli listovi čine ga idealnim za postavljanje u uglove prostorija kako bi se ublažile njihove oštrine. Naročito pogodno mesto je ugao za bogatstvo. Da biste ga pronašli, stanite u centar svog doma i pronađite severni deo stana. Tu stavite fikus. Ali isto tako vodite računa da na tom mestu biljka ima dosta prirodnog svetla i da je redovno zalivate i prehranjujete
Komentari (0)
Loading