Uštipci i mekike su omiljeni domaći zalogaji, ali često upijaju mnogo masnoće prilikom prženja. Ipak, postoje dva jednostavna trika koja mogu pomoći da testo ostane vazdušasto i suvo, bez viška ulja.
Prvi trik je da u brašno dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu. Kada ih prosejete zajedno sa brašnom, testo će manje upijati masnoću tokom prženja. Takođe, važno je da ulje bude dobro zagrejano – na taj način se površina testa brzo zatvara i ne upija ulje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Printscreen
Drugi, starinski trik jeste da se u testo doda mala čašica rakije. Naše bake su ga redovno koristile, jer rakija pomaže da prženo testo ostane suvo, a njen ukus se ne oseća. Ako želite i aromu uz ovaj efekat, možete koristiti rum umesto rakije.
Ovi jednostavni saveti mogu napraviti veliku razliku u pripremi domaćih prženih peciva.
Bonus video: