Ukusan i kaloričan doručak: Omlet sa šampinjonima kao iz restorana

Lana Vidović Vesti 03.01.2022 08:30 0

Omlet sa šampinjonima još zovu kraljevski doručak

Kajgana

Shutterstock

 

Uz ovako bogat doručak ručak vam ni ne treba više nijedan sastojak!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Sastojci 

  • jaja 2
  • šampinjoni 100 g
  • puter 1 kašičica
  • suvi vrat 2-3 šnita
  • so, biber, ulje, peršun po potrebi
  • beli luk 1 čen

1. Na puteru propržiti sitno seckan beli luk.

2. Dodati šampinjone iseckane po želji.

3. Šampinjone lepo propržiti, začiniti solju i biberom i ostaviti na toplom. Jaja penasto umutiti sa malo soli.

4. U tiganj sipati ulje, dobro zagrejati i u tankom mlazu razliti umućena jaja.

5. Na jaja rasporediti šampinjone, suvi vrat, preklopiti i staviti na tanjir. Dekorisati peršunom i služiti toplo. Omlet se pravi uglanom od dva jaja po osobi.

Komentari (0)
Loading