Ledene kocke su jedan od najpopularnijih recepata u poslednjih nekoliko dana na Guglu.
SASTOJCI:
KORA:
200 ml brašna (jedna čaša)
jedna čaša šećera
(1/2) pola kesice praška za pecivo
3 supene kašike ulja
1 čaša gazirane(kisele) vode
2 supene kašike kakaoa
SIRUP ZA PRELIVANJE KORE
- 1/4 kg šećera(250 grama)
- 2 dl vode
- vanilin šećer
KREM
- 1 l sojinog mleka
- 4 kasika brasna
- 5 kašika gustina
- 9 kasika secera
- 1 kesica vanil secera
- 250 gr posnog margarina
GLAZURA
- 150 gr cokolade za kuvanje
- 60 gr posnog margarina
- malo sojinog mleka
PRIPREMA:
Kora - Prvo umutite šećer sa praškom za pecivo,brašnom,uljem,kakao prahom i jednom čašom gazirane vode.Stavite u odgovarajuću tepsiju i pecite pola sata pri temperaturu od 200 stepeni.
Sirup za prelivanje - Stavite u šerpu šećer, vanil šećer i vodu i skuvajte sirup, trebalo bi da bude gotovo od trenutka ključanja za najviše sedam, osam minuta. Prohladjena kora se preliva vrućim srupom. Vodite računa da ravnomerno rasporedite sirup po kori.
Krem - Razmutite brašno i gustin sa sojinim mlekom, da masa bude redja. Ostatak mleka od 1 l pomešajte sa šećerom, stavite vanil šećerom, kada mleko provri sipajte gustin i skuvajte fil. Fil kuvajte na srednjoj do nižoj temperaturi. Kada se fil dobro ohladi umutite ga mikserom. U posudi sa okruglim dnom izmutite penasto, a potom kašiku po kašiku stavljajte krem u posni margarin i mutite sve vreme da sve lepo sjedini. Fil nanesite na koru kada se dobro ohladi.
Čokoladu, margarin i sojino mleko pomesajte i otopite na pari. Zalijte kolač glazurom i stavite u frizider da se ledena kocka dobro ohladi.
PRIJATNO!