POSNE ledene kocke: Tope se u ustima, NEĆETE moći da prestanete da ih JEDETE!

Izvor: Ž. T. Vesti 30.12.2021 10:38 0

Ima neka neraskidiva veza između ledenih kocki i novogodišnjih praznika

POSNE ledene kocke: Tope se u ustima, NEĆETE moći da prestanete da ih JEDETE!

Printscreen/Youtube

Ledene kocke su jedan od najpopularnijih recepata u poslednjih nekoliko dana na Guglu.

SASTOJCI:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

KORA:

200 ml brašna (jedna čaša)
jedna čaša šećera
(1/2) pola kesice praška za pecivo
3 supene kašike ulja
1 čaša gazirane(kisele) vode
2 supene kašike kakaoa
 

SIRUP ZA PRELIVANJE KORE

  • 1/4 kg šećera(250 grama)
  • 2 dl vode
  • vanilin šećer

KREM

  • 1 l sojinog mleka
  • 4 kasika brasna
  • 5 kašika gustina
  • 9 kasika secera
  • 1 kesica vanil secera
  • 250 gr posnog  margarina

GLAZURA

  • 150 gr cokolade za kuvanje
  • 60 gr posnog  margarina
  • malo sojinog  mleka

PRIPREMA:

Kora - Prvo umutite šećer sa praškom za pecivo,brašnom,uljem,kakao prahom i jednom čašom gazirane vode.Stavite u odgovarajuću tepsiju i pecite pola sata pri temperaturu od 200 stepeni.

Sirup za prelivanje - Stavite u šerpu šećer, vanil šećer i vodu i skuvajte sirup, trebalo bi da bude gotovo od trenutka ključanja za najviše sedam, osam minuta. Prohladjena kora se preliva vrućim srupom. Vodite računa da  ravnomerno rasporedite sirup po kori.

Krem - Razmutite brašno i gustin sa sojinim mlekom, da masa bude redja. Ostatak mleka od 1 l pomešajte sa šećerom, stavite vanil šećerom, kada mleko provri sipajte gustin i skuvajte fil. Fil kuvajte na srednjoj do nižoj temperaturi. Kada se fil dobro ohladi umutite ga mikserom. U posudi sa okruglim dnom izmutite penasto, a potom kašiku po kašiku stavljajte krem u posni margarin i mutite sve vreme da sve lepo sjedini. Fil nanesite na koru kada se dobro ohladi.

Čokoladu, margarin i sojino mleko pomesajte i otopite na pari. Zalijte kolač glazurom i stavite u frizider da se ledena kocka dobro ohladi.

PRIJATNO!

 

 

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
10. 04. 2025 08:09

Sve o CEPRIS – Posebnoj kasti koja želi da okupira srpsko pravosuđe i državu

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
10. 04. 2025 08:05

Boško se proslavio učešćem u "MasterChefu", a u treću sezonu popularnog takmičenja ulazi u novoj ulozi VIDEO

img
10. 04. 2025 08:05

Kovač kritikovao svoje igrače nakon Barselone VIDEO

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
10. 04. 2025 08:15

Od 12. aprila za 3 horoskopska znaka kreće period ludačke sreće: Imaće takav nalet energije, da će ostvariti sve što zamisle

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
10. 04. 2025 08:18

Još jedna industrija na kolenima: Novi Trampov potez koji se nikome neće svideti

img
10. 04. 2025 08:13

KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI! SVE O CEPRISU - POSEBNOJ KASTI KOJA ŽELI DA OKUPIRA SRPSKO PRAVOSUĐE I DRŽAVU!

img
10. 04. 2025 08:16

'ZA BLOKADERE KiM NIJE SRBIJA' Terzić: U subotu pokazujemo da Srbiju ne damo takvima

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
10. 04. 2025 08:18

Šta je s mozgom?! Karlson žestoko opleo po čoveku koji je do juče odlučivao o sudbini sveta!

img
10. 04. 2025 08:05

ARGENTINAC STVARA MAGIJU: Kampaco je svojim asistencijama srušio Partizan u prvom delu sezone

img
10. 04. 2025 08:15

Sferopulos: "Ne možemo da poredimo prošlost, sadašnjost i budućnost" VIDEO

Komentari (0)