U restoranima obavezno stavljaju 1 sastojak u grašak: Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti

Slobodanka Ćorić Vesti 23.04.2025 14:25 0

Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust

grašak

Shutterstock

Uvek je dobro pojesti nešto na kašiku što bi naše bake rekle. Ručku kojem niko neće odoleti je grašak.

Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk (po želji)
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesica instant krem čorbe od graška
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo mirođije
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašicica suvog vlašca (po želji)

U pitanju je priprema sa mirođijom.

Priprema:

Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

img
04. 04. 2025 14:20

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

img
07. 05. 2025 12:36

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Komentari (0)