Ovo je recept za malo drugačije ćufte.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 500 g mlevene junetine
- dva struka praziluka ili glavica crnog luka
- šargarepa
- crvena paprika
- dva čena belog luka
- suvi začin
- prezle
- dva jajeta
- malo praška za pecivo
- biber
- bosiljak
- kašika brašna
- so
Za sos:
- aleva paprika
- brašno
- ulje
- beli luk u prahu
- biber
- so
- pardajz kuvani
Priprema: U seckalicu ubacite beli luk, praziluk, šargarepu i crvenu papriku. Sve bi trebalo dobro usitniti. Dodajte meso, jaja, kašiku bršna, prezle, začine i malo praška za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Oblikujte ćufte, a zatim ih ostavite 30 minuta u zamrzivaču. U međuvremenu stavite vodu da provri jer ćemo ih ovaj put kuvati, umesto da ih pržimo. Kada prođe 30 minuta uvaljajte ćuftice u brašno i ubacujte ih u ključalu vodu. Ne brinite, neće se raspasti, a dovoljno je da se kuvaju petnaest minuta.
Sos priremite tradicionalno. Zagrejte ulje, dodaje kašiku brašna, kašiku aleve paprike, a zatim 1 litar pasiranog ili kuvanog paradajza. Dodajte i čašu vode i začine.
U pleh stavite ćuftice i prelijte ih sosom. Pecite ih otprilike 45 minuta na 200 stepeni.
PRIJATNO!
