Postoji jednostavan trik koji može produžiti svežinu peršuna u frižideru do mesec dana. Potrebni su vam soda bikarbona, voda, tegla i papirni ubrus.
Čuvanje u frižideru
Prvo, peršun treba potopiti u rastvor vode i sode bikarbone na nekoliko minuta, zatim ga dobro isprati i osušiti. U teglu se stavlja papirni ubrus kako bi upio višak vlage, a zatim se dodaje naseckani peršun.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Zamrzavanje
Ako želite da ga čuvate još duže, možete ga zamrznuti tako što ćete ga oprati, osušiti i naseckati pre nego što ga stavite u plastične kese ili posude za zamrzavanje.
Sušenje
Druga opcija je sušenje peršuna – oprani peršun se ostavi na suvom i prozračnom mestu dok se potpuno ne osuši, a zatim se skladišti u hermetički zatvorenim posudama.
Mariniranje
Takođe, peršun možete sačuvati u maslinovom ulju – stavite ga u teglu i prelijte uljem, što će omogućiti dugotrajnu upotrebu začina i kreirati aromatično ulje za kuvanje.
Bonus video: