Ovaj trik će sve raspametiti: Evo kako da peršun ostane svež i do mesec dana u frižideru

Nedeljko Tišanović Vesti 23.03.2025 20:02 0

Fenomenalan trik.

Shutterstock/butterfly's dream

Shutterstock/butterfly's dream

Postoji jednostavan trik koji može produžiti svežinu peršuna u frižideru do mesec dana. Potrebni su vam soda bikarbona, voda, tegla i papirni ubrus.

Čuvanje u frižideru

Prvo, peršun treba potopiti u rastvor vode i sode bikarbone na nekoliko minuta, zatim ga dobro isprati i osušiti. U teglu se stavlja papirni ubrus kako bi upio višak vlage, a zatim se dodaje naseckani peršun.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Zamrzavanje

Ako želite da ga čuvate još duže, možete ga zamrznuti tako što ćete ga oprati, osušiti i naseckati pre nego što ga stavite u plastične kese ili posude za zamrzavanje.

Sušenje

Druga opcija je sušenje peršuna – oprani peršun se ostavi na suvom i prozračnom mestu dok se potpuno ne osuši, a zatim se skladišti u hermetički zatvorenim posudama.

Mariniranje

Takođe, peršun možete sačuvati u maslinovom ulju – stavite ga u teglu i prelijte uljem, što će omogućiti dugotrajnu upotrebu začina i kreirati aromatično ulje za kuvanje.

Bonus video: 

3 namirnice koje ubrzavaju starenje, izazivaju i ekceme i akne #najzena #zena #najzenasrbije #akne #fyp #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok
Komentari (0)