Postoji jednostavan trik koji može produžiti svežinu peršuna u frižideru do mesec dana. Potrebni su vam soda bikarbona, voda, tegla i papirni ubrus.
Čuvanje u frižideru
Prvo, peršun treba potopiti u rastvor vode i sode bikarbone na nekoliko minuta, zatim ga dobro isprati i osušiti. U teglu se stavlja papirni ubrus kako bi upio višak vlage, a zatim se dodaje naseckani peršun.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Zamrzavanje
Ako želite da ga čuvate još duže, možete ga zamrznuti tako što ćete ga oprati, osušiti i naseckati pre nego što ga stavite u plastične kese ili posude za zamrzavanje.
Sušenje
Druga opcija je sušenje peršuna – oprani peršun se ostavi na suvom i prozračnom mestu dok se potpuno ne osuši, a zatim se skladišti u hermetički zatvorenim posudama.
Mariniranje
Takođe, peršun možete sačuvati u maslinovom ulju – stavite ga u teglu i prelijte uljem, što će omogućiti dugotrajnu upotrebu začina i kreirati aromatično ulje za kuvanje.
Bonus video: